Kurczak z pieczarkami Saute
Kurczak i grzyby Saute może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 279 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek w proszku, skrobię kukurydzianą, połówki piersi kurczaka-pounded i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté, Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté, oraz Kurczak Saute z kremowym sosem Grzybowo-porowym.
Instrukcje
Mąkę doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać kurczaka w przyprawionej mące na arkuszu papieru woskowego. W patelni nonstick, połączyć olej roślinny i masło lub margarynę i podgrzać na średnim ogniu, aż bąbelki i gorące.
Dodać kurczaka i gotować, aż lekko rumiane z obu stron i gotowane przez, 3 do 4 protokół.
Kurczaka wyjąć i odstawić na bok.
Do tej samej patelni, dodać grzyby i saute przez około 5 protokół.
Połącz wodę, mieszankę bulionu, skrobię kukurydzianą, pietruszkę, czosnek w proszku, sól i pieprz i dodaj do patelni. Gotować, często mieszając, aż płyn zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Powrót kurczaka na patelnię i gotować, aż kurczak jest ogrzewany przez, 1 do 2 protokół.