Kurczak z pieczarkami i pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z grzybami i pomidorami. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 2,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz pod ręką pierś z kurczaka, pieczarki, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kurczak i pieczarki Portobello w sosie pomidorowo-bazyliowym, Pesto-Pieczarki Nadziewane Pomidorami, oraz Suszone Pomidory Faszerowane Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. Kurczaka przyprawiamy 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w średnio żaroodpornej patelni na średnim ogniu. Gotować kurczaka, aż rumiane, 2 do 3 minut na stronie.
Dodać cebulę i grzyby na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 protokół.
Dodać czosnek, pomidor, natkę pietruszki, a pozostałe sól i pieprz. Gotować przez 2 minuty. Powrót kurczaka na patelnię i przenieść do piekarnika. Pieczeń, aż kurczak jest gotowane przez, 8 do 10 protokół.
Podawać z brązowym ryżem (jeśli używasz).