Kurczak z pesto
Pesto Chicken to bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 347 kalorii , 27 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,9 dolara za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 58% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chicken Rollintini z pesto, młodym szpinakiem i brązowym ryżem , Grilled Chicken With Spinach-Chive Pesto i Pesto Chicken Zoodles .
Instrukcje
W przypadku pesto wymieszaj pierwsze sześć składników w blenderze; przykryj i miksuj do połączenia. Rozpłaszcz kurczaka na grubość 1/4 cala; posyp solą i pieprzem.
Posmaruj każdy placek 2 łyżkami pesto, tak aby od jego brzegów pozostało około 1,25 cm.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od krótszego boku; zabezpiecz wykałaczką lub małym metalowym szpikulcem.
Ułóż kurczaka w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali; posmaruj masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 30–35 minut, inaczej mięso straci różowy kolor.
Wyjmij wykałaczki i szpikulce.
Podawać na ciepło jako danie główne.
Jako przystawkę odstawić na 15 minut, a następnie schłodzić w lodówce.
Pokrój zimnego kurczaka w plasterki o grubości 1,25 cm.