Kurczak z patelni z ziołami i musztardą
Skillet Herbed Chicken with Mustard to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 4 porcjami. Za 4,06 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 290 kalorii , 26 g białka i 10 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako danie główne. 21 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Mieszanka soli, miodu, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Flank Steak with Herbed Salsa , Grilled Garlicky-Herbed Shrimp i Herbed Multi-Seed Chickpea Crackers .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj musztardę Dijon i miód.
Dodaj estragon, bazylię, tymianek, sól i pieprz.
Rozgrzej olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść kurczaka na patelni i posmaruj go z obu stron mieszanką musztardy Dijon.
Wlej 1/4 szklanki wina wokół kurczaka. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, aż płyn się zredukuje.
Wlej wokół kurczaka kolejną 1/4 szklanki wina i gotuj około 5 minut, aż kurczak nie będzie już różowy, a wypływający sok będzie przejrzysty.
Zdjąć z ognia, zachowując resztę płynu.
Wymieszaj pozostałe wino z patelnią. Zwiększ ogień do średniego i zeskrob zrumienione kawałki. Gotuj i mieszaj, aż płyn zredukuje się o około 1/
Podawać jako sos do kurczaka.