Kurczak z parmezanem i szparagi z sosem Maltaise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z parmezanem i szparagami z sosem Maltaise. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 37g białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz miód, musztardę, masło, jajka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szparagi w kremowym pomarańczowym sosie maślanym Maltaise, Kurczak z parmezanem w sosie śmietanowym, oraz Kurczak z parmezanem w sosie śmietanowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. masłem dużą blachę do pieczenia z 2 łyżkami masła. Pozostałe 4 łyżki masła rozpuścić w małym rondlu i odstawić.
Jajka i musztardę ubić w misce, aby wymieszać.
Wymieszać panko, parmezan, sól, i pieprz w dużej misce. Zanurz kurczaka w mieszaninie jaj, a następnie mieszaninę panko, obficie powlekając.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Mżawka reserved roztopione masło nad kurczakiem.
Piec kurczaka, aż rumiane i gotowane przez, obracając raz, o 10 protokół.
Kurczaka udekorować rukolą; podawać ze szparagami z sosem Maltaise.
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.