Kurczak Z Kuskusem
Kurczak z kuskusem to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 526 kalorii, 26 g białka i 45 g tłuszczu każda. Za 1,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, czosnek, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to kuskus w kolorze różowym (kuskus izraelski z burakami i orzechami włoskimi), przepis na sałatkę rybną z kuskusem (omega 3 i kuskus) oraz kuskus warzywny (couscous aux légumes).
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj brokuły, zawartość opakowania przyprawy do kuskusu, wodę i 1 łyżeczkę oleju. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryj i zdejmij z ognia; odstawić na 5 minut.
W międzyczasie spłaszcz kurczaka do grubości 1/4 cala. grubość.
Połącz sok z cytryny, czosnek i oregano; natrzeć kurczaka. Na dużej patelni smaż kurczaka na pozostałym oleju na średnim ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty. Dodaj pomidory do kuskusu; podawać z kurczakiem.