Kurczak z karczochami
Kurczak z karczochami jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 26g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę karczochowe serca, sól, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak i karczochy, Kurczak z karczochami, oraz Kurczak z karczochami podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sól i pieprz; posypać kurczakiem. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania gotuj kurczaka w 2 łyżeczkach oleju przez 4-5 minut z każdej strony lub aż lekko się zrumieni.
Na tej samej patelni gotować cebulę i czosnek w pozostałym oleju przez 3-4 minuty lub do miękkości cebuli. Wymieszaj Wino i bulion z kurczaka, mieszając, aby poluzować wszystkie rumiane kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kurczaka. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub aż soki z kurczaka będą czyste.
Dodaj karczochy do patelni. Wróć do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 8-12 minut lub aż ciecz zmniejszy się o połowę.