Kurczak Z Dzikimi Grzybami

Kurczak Z Dzikimi Grzybami
Kurczak z Dzikimi Grzybami może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 1069 kalorii, 73 g białka i 70 g tłuszczu każda. Za 5,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 944 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka bulionu drobiowego, mąki, białego wina i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak z dzikimi grzybami, Kurczak z dzikimi grzybami i Kurczak, pory i grzyby z dzikim ryżem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Kurczaka osusz ręcznikiem papierowym i posyp obficie solą i pieprzem z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szkocka Papryka BonnetSzkocka Papryka Bonnet
½ Szklanki Grubo Posiekanych Połówek Pecan Fisher®½ Szklanki Grubo Posiekanych Połówek Pecan Fisher®
3
Do miski wsyp 1/2 szklanki mąki i obtocz w niej kurczaka. W dużym (12-calowym) garnku żaroodpornym, takim jak Le Creuset, rozgrzej olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
Słoików) Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Odsączona I Posiekana W JulienneSłoików) Pieczona Słodka Papryka Czerwona, Odsączona I Posiekana W Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie KRAFT® Rozdrobniony Ostry Ser CheddarOpakowanie KRAFT® Rozdrobniony Ostry Ser Cheddar
1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)
4
Dodaj kurczaka w trzech partiach (nie stłucz ich!) i lekko smaż na średnim ogniu przez 3 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
5
Wyjmij kurczaka na talerz i kontynuuj, aż cały kurczak się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
6
Do garnka wrzucamy całe ząbki czosnku, grzyby i tymianek i smażymy na średnim ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wołowej, Przekrojona Na PółPieczeń Z Polędwicy Wołowej, Przekrojona Na Pół
2 łyżki Pokrojonych W Plasterki Grzybów Z Puszki2 łyżki Pokrojonych W Plasterki Grzybów Z Puszki
1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)
7
Dodaj sherry i gotuj przez 1 minutę, zeskrobując brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
8
Dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
9
Dodać wino, bulion z kurczaka, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, StartySer Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, Starty
1/2 średniej Cebuli (drobno Posiekana)1/2 średniej Cebuli (drobno Posiekana)
Można Zastąpić średnio żółtą Cebulą, Pokrojoną W ćwiartki, A Następnie Pokrojoną W Cienkie Plasterki, Ale Można Zastąpić CippoliniMożna Zastąpić średnio żółtą Cebulą, Pokrojoną W ćwiartki, A Następnie Pokrojoną W Cienkie Plasterki, Ale Można Zastąpić Cippolini
Makaron Gemelli Lub Krótki Makaron FusilliMakaron Gemelli Lub Krótki Makaron Fusilli
10
Dodaj kurczaka (najpierw duże kawałki), przykryj i umieść na środku piekarnika na 30 do 35 minut, aż kurczak będzie ugotowany (około 165 stopni według termometru natychmiastowego odczytu).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
½ Szklanki Grubo Posiekanych Połówek Pecan Fisher®½ Szklanki Grubo Posiekanych Połówek Pecan Fisher®
11
Wyjmij kurczaka do miski i wyrzuć tymianek. Widelcem rozgnieć masło z 1/4 szklanki mąki i dodaj do sosu. Gotuj, ciągle mieszając, na średnim ogniu przez 5 minut, aż lekko zgęstnieje. Dopraw do smaku (powinno być mocno doprawione), włóż kurczaka z powrotem do sosu i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
4 Plastry Sera Chedder.4 Plastry Sera Chedder.
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
Ciemny Chleb żytni, Podarty Na KawałkiCiemny Chleb żytni, Podarty Na Kawałki
1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie KRAFT® Rozdrobniony Ostry Ser CheddarOpakowanie KRAFT® Rozdrobniony Ostry Ser Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn