Kurczak z dużą ilością papryki
Kurczak z wieloma paprykami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 27g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, paprykę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Alta ' s Chicken Basquaise (Duszony kurczak z papryką), Chicken ' N ' Peppers, oraz Kurczak balsamiczny z papryką.
Instrukcje
W średniej misce połączyć 2 łyżki soku z limonki z czosnkiem, chipotle i cukrem; doprawić solą i pieprzem.
Dodać kurczaka i marynować przez 20 minut.
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż tylko do palenia.
Dodaj czerwony, żółty i zielony papryka i Poblano chile i podsmażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmięknie i zaczyna brązowy, o 4 protokół.
Dodać cebulę i gotować do miękkości i wszystkie warzywa są lekko zwęglone, o 4 protokół.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Dodać kurczaka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż brązowy na dnie, o 4 protokół. Włącz kurczaka, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować z drugiej strony, aż brązowy, Inny 4 protokół.
Przenieść kurczaka do deski do krojenia i pokroić 1/2 cala grubości.
Tymczasem, dodać rosół z kurczaka na patelni i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, aż lekko zmniejszona. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach. Wytrzeć patelnię i powrót SOS.
Dodać masło i pozostały 1 łyżeczka soku z limonki i zawirować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż włączone. Paprykę, kurczaka i wszelkie soki wrzucić do sosu i delikatnie podgrzać.
Podawać z: ryżem, rozgrzanymi tortillami z mąki i plasterkami awokado.