Kurczak z czosnkowym serem Cheddar
Przepis na kurczaka z czosnkiem Cheddar można przygotować w około 55 minut . Jedna porcja zawiera 386 kalorii , 32 g białka i 24 g tłuszczu . Za 1,56 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. 4932 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, oregano, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę ketogenną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 71% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Cabot Cheddar w prezencie i pieczony bisque z czosnkiem cheddar , Czosnkowe ciastka Cheddar i Cheddar-czosnkowe ciastka .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpuść masło w rondlu na małym ogniu i smaż czosnek do miękkości, około 5 minut.
W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, ser Cheddar, pietruszkę, oregano, pieprz i sól.
Zanurz każdą pierś kurczaka w maśle czosnkowym, aby ją pokryła, a następnie wciśnij w mieszankę bułki tartej. Ułóż powlekane piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Skropić pozostałym masłem i posypać pozostałą mieszanką bułki tartej.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż kurczak przestanie być różowy, a sok będzie przezroczysty.