Kurczak z brzoskwinią-Jalapeño Salsa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj kurczaka z brzoskwiniami-Jalapeño Salsan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz pieprz cayenne, brzoskwinie -- obrane, jalapeño chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Chipotle kanapki z krewetkami z Jalapeno Salsan brzoskwiniowy i Avocado Mayo, Ananas-glazurowany Kurczak z salsą Jalapeño, oraz Kurczak Tostada z pieczoną salsą Jalapeño dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć brzoskwinie, jalapeo, sok z limonki i cukier.
W dużej misce, wymieszać mąkę, bułka tarta, mąka kukurydziana, sól, tymianek i cayenne.
Umieść kurczaka w misce z chłodną wodą.
Usunąć połówki piersi po kolei, niech nadmiar wody kapać i pokryć je dokładnie z przyprawionej mieszanki mąki.
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w dużej ciężkiej patelni.
Dodać kurczaka, obrane strony w dół, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty na dnie, o 5 protokół. Przekręcić piersi i dodać pozostałe 2 łyżki oleju. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż kurczak jest rumiane i gotowane przez, O 11 minut dłużej.
Podawać z salsą brzoskwiniowo-jalapeo.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.