Kurczak z brzoskwiniami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 350 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli 1,52 zł za porcję spada twój budżet, kurczak i brzoskwinie mogą być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, brzoskwinie, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Puppy Bellies & Peaches {brązowe naleśniki z masłem z glazurowanymi brzoskwiniami}, Grillowane brzoskwinie + brzoskwinie i lody, oraz Kurczak z brzoskwiniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać średnią patelnię z masłem na średnim ogniu.
Dodać brzoskwinie i sok z 1/2 cytryny, i gotować do miękkości i lekko złoty, 10 protokół. Wyłącz ogrzewanie.
Podczas gotowania brzoskwinie, podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni, na dużej patelni na średnim do wysokiego ciepła.
Pokroić piersi kurczaka na pół na środku każdej piersi, aby 4 równe porcje.
Dodać piersi kurczaka i udka na patelnię i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, aż kurczak jest gotowane przez około 12 minut, następnie wyjąć na talerz i przykryć folią.
Skropić patelnię pozostałą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, pół obrotu patelni.
Dodać posiekaną szalotkę i imbir i gotować przez 1 do 2 protokół. Wymieszać w bulionie, konfitury, ostry sos i sos Worcestershire i doprawić czarnym pieprzem, do smaku. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut do zgęstnienia. Kurczaka i brzoskwinie ułożyć na półmisku i polać sosem brzoskwiniowym. Porcje to 1 kawałek lekkiego mięsa i 1 udo na osobę.