Kurczak z boczkiem Shish Kabobs
Kurczak z boczkiem Shish Kabobs to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 324 kalorie, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, kawałki ananasa, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z boczkiem Shish Kabobs, Kurczak shish kabobs, oraz Kurczak i warzywa Shish Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać sos sojowy, ocet jabłkowy, miód, olej rzepakowy, i zielonej cebuli.
Pieczarki i kurczaka umieścić w mieszaninie i wymieszać do okrycia. Przykryć i marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Grzyby i kurczaka wyjąć z marynaty i wytrząsnąć nadmiar.
Zalać marynatę do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; odstawić.
Kawałki kurczaka zawiń boczkiem i nawlecz na szaszłyki, aby boczek był zabezpieczony. Na przemian z połówkami grzybów i kawałkami ananasa.
Lekko nasmarować ruszt grillowy. Ułóż szaszłyki na przygotowanym grillu. Gotować 15 do 20 minut, szczotkowanie od czasu do czasu z pozostałą mieszanką sosu sojowego, aż bekon jest chrupiące i soki z kurczaka uruchomić jasne.