Kurczak z boczkiem Fajitas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fajitas z kurczaka i bekonu. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,07 zł za porcję. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, pomidorki koktajlowe, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. 103 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Tequila Lime Chicken Fajitas i Wielka marynata z kurczaka kontrowersje, oraz Fajitas de Carne (stek Fajitas).
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować piersi kurczaka, aż Na zewnątrz jest złoty kolor, a soki uruchomić jasne. Posolić piersi do smaku, a następnie odstawić.
Gotować boczek na gorącej patelni, aż zacznie uwalniać trochę oleju. Wymieszać cebulę i paprykę; gotować, aż boczek będzie chrupiący, a cebula będzie przezroczysta. Wymieszaj pomidory i grzyby i kontynuuj gotowanie, aż grzyby zmiękną.
Pokrój gotowane piersi z kurczaka na kawałki wielkości kęsa, a następnie dodać do patelni wraz z kolendry. Wymieszać, aby połączyć i gotować przez minutę, aby podgrzać. Łyżka do rozgrzanych tortillas służyć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.