Kurczak z bakłażanem parmezan

Kurczak z bakłażanem parmezan
Przepis Kurczak i bakłażan parmezan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 498 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pomidory w puree, sól, mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Bakłażan I Kurczak Parmezan, Kurczak z bakłażanem parmezan, oraz Rozjaśniony kurczak i bakłażan parmezan.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia. Płaszcz z obu stron bakłażana z 2 1/2 łyżki oleju i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Broil, obracając raz, aż zbrązowieje, o 5 minut na stronę. Wyłącz brojlery i podgrzej piekarnik do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i dodajemy do patelni. Częściowo gotować kurczaka przez 2 minuty na stronę i wyjąć z patelni. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić kurczaka w poprzek na 1/4-calowe plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Olej 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia. Umieść jedną trzecią bakłażana w jednej warstwie w naczyniu. Wierzch z połową kurczaka, połową pomidorów, połową mozzarelli, jedną trzecią parmezanu, połową bazylii i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Powtórz z kolejną trzecią bakłażana, pozostałym kurczakiem, pomidorami i mozzarellą, kolejną trzecią parmezanem i pozostałą bazylią. Top z pozostałym bakłażanem i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Skropić pozostałą 1/2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
5
Piec przez 20 minut i odstawić na 5 minut przed cięciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Rekomendacja win: włoskie czerwone wino, takie jak nebbiolo w rozsądnej cenie, z regionu Piemontu lub Lombardii, ma mnóstwo kwasowości i ciała, aby sprostać bogatemu smakowi tego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn