Kurczak z 40 ząbkami czosnku
Kurczak z 40 ząbkami czosnku to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, seler, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak z 40 ząbkami czosnku, Kurczak Z 40 Ząbkami Czosnku, oraz Kurczak z 40 ząbkami czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz kawałki kurczaka zimną wodą i osusz. Doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem.
W holenderskim piekarniku roztopić masło z olejem na średnim ogniu. Kiedy piana opadnie, gotuj kurczaka, pracując partiami, jeśli to konieczne, często obracając się, aż do złotego, około 10 minut.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki. gruby.
Dodaj warzywa; gotuj, często mieszając, aż lekko zmiękną, około 2 minut.
Wlać wino i gotować, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki, aż płyn prawie odparuje, 30 sekund do 1 minuty.
Dodać bulion, czosnek i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Zwróć kurczaka, skórkę do góry i wszelkie nagromadzone soki do garnka. Przykryć i piec przez 20 minut.
Zdjąć przykrycie; piec, aż soki lekko się zmniejszą i czosnek będzie bardzo miękki, około 30 minut. (Jeśli mieszanina wygląda na suchą, Dodaj do 1/2 szklanki bulionu.)
Przełożyć kurczaka na półmisek. Użyj widelca, aby zmiażdżyć kilka zmiękczonych ząbków czosnku. Łyżka sosu i warzyw na kurczaka i podawać natychmiast.