Kurczak Włoski Sorrentino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj włoskiego kurczaka Sorrentino. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 581 kalorii, 53g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz sól, panierowane bakłażany, sos marinara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Sorrentino, Kurczak Sorrentino Fusilli, oraz Kurczak Agrodolce (włoski Kurczak słodko-kwaśny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.2
Bakłażan upiec zgodnie ze wskazówkami opakowania (co trwa około 10 minut). Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.3 tymczasem na dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodać kurczaka na patelni i gotować, obracając raz, aż lekko złoty, o 2 protokół na stronę.4 na tej samej patelni używanej do pieczenia bakłażana, umieść kotlety z kurczaka w jednej warstwie. Top każdy kotlet z około 2 T. SOS, plastry bakłażana, 2 Więcej T. sos i plasterki sera.
Piec, aż ser topi się i bąbelki, o 10 protokół. W garnku wrzucić makaron z pozostałym sosem; podgrzać.
Kurczaka podawać z makaronem i udekorować liśćmi bazylii.