Kurczak Wontons
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Wontons kurczaka spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,56 zł za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Kurczak Wontons, 1 Punkt Wontonów Z Kurczaka, oraz Chrupiący Kurczak Wontons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj kurczaka, jajko, zieloną cebulę, sos sojowy, olej sezamowy, olej roślinny i sól w dużej misce, aż do równomiernego połączenia.
Miarka około 1 łyżeczki mieszanki kurczaka i umieścić w środku wonton owijki. Zwilż 2 sąsiednie krawędzie owijki wodą i złóż w trójkąt. Połącz dwa dolne punkty owijki i zwilż, aby uszczelnić i stworzyć kształt kapelusza. Powtórz z pozostałym kurczakiem i opakowaniami wonton.
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Wontony wymieszać z wrzącą wodą.
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody i pozwól wodzie powrócić do wrzenia. Powtórzyć Gotowanie z kolejną 1/2 szklanki zimnej wody. Wontony są gotowe, gdy kurczak nie jest już różowy w środku, około 5 minut.