Kurczak wolno pieczony z rozmarynem i czosnkiem

Powoli Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka gałązek rozmarynu, sok pomarańczowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Czosnek i rozmaryn pieczony indyk, oraz Wolno pieczona noga jagnięcina bez kości z czosnkiem, rozmarynem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mielony czosnek i posiekany rozmaryn.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Mieszankę czosnkową wcierać pod rozluźnioną skórę nad piersiami i pałeczkami.
Umieść 5 ząbków czosnku i gałązki rozmarynu w jamie ciała.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół,w kuchence elektrycznej. Przykryć pokrywką; gotować na dużym ogniu przez 1 godzinę. Zmniejsz ustawienie ciepła do niskiego; gotuj 7 godzin.
Usuń kurczaka z wolnej kuchenki, zastrzegając kapiele. Wyrzucić skórę z kurczaka.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiele do małego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj sok pomarańczowy i ocet do rondla; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 10 minut.