Kurczak W Stylu Tandoori
Kurczak w stylu Tandoori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 152 kalorie, 25g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 55 minut. Mieszanka mielonego imbiru, wody, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak W Stylu Tandoori, Pieczony Kurczak W Stylu Tandoori, oraz Kurczak Z Grilla W Stylu Tandoori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w szklanej lub plastikowej misce.
Wymieszać wodę z musztardą; wymieszać pozostałe składniki.
Polać kurczaka; obrócić, aby dobrze pokryć marynatą.
Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 12 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Usuń kurczaka z marynaty; umieścić kurczaka w ungreased prostokątne naczynie do pieczenia, 13x9x2 cali.
Piec ok.45 minut lub do momentu, gdy sok z kurczaka nie będzie już różowy, po przecięciu najgrubszych kawałków.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny.