Kurczak w sosie z Porto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z sosem z Porto. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 271 kalorii, 38g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz paprykę, port, ser gorgonzola, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sos Pieczarkowy Porto-Wine, Wieprzowina z Porto i sosem z rodzynkami, oraz Medaliony wołowe z sosem z Porto Wine Pan.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Połączyć paprykę, tymianek, sól, i pieprz; rub równomiernie kurczaka. Lekko pokryć patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Aby przygotować sos, połączyć port i bulion w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub do zmniejszenia do 1/4 filiżanki.
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem do rozpuszczenia. Łyżka sosu na kurczaka, i posypać serem.