Kurczak w sosie pieczarkowym

Kurczak w sosie pieczarkowym
Kurczak z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka soli, masła, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Blini z kurczaka i grzybów w kremowym sosie grzybowym, Kurczak na jednej patelni w sosie grzybowym, oraz Kurczak w sosie pieczarkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości, i funt do 1 / 2-calowej grubości za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
PatelniaPatelnia
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
5
Dodać kurczaka na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć kurczaka na półmisek; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Dodaj szalotki i grzyby na patelni; smażyć przez 4 protokół lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać czosnek; smażyć przez 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Posypać mieszaninę grzybów pozostałą 1/4 łyżeczki soli i mąki; gotować 30 sekund, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
10
Dodać bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół lub do lekko gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć patelnię z ognia; dodać masło i tymianek, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn