Kurczak w sosie pieczarkowym
Kurczak z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka soli, masła, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Blini z kurczaka i grzybów w kremowym sosie grzybowym, Kurczak na jednej patelni w sosie grzybowym, oraz Kurczak w sosie pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości, i funt do 1 / 2-calowej grubości za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać kurczaka na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Przełożyć kurczaka na półmisek; ogrzać.
Dodaj szalotki i grzyby na patelni; smażyć przez 4 protokół lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; smażyć przez 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie wyparuje.
Posypać mieszaninę grzybów pozostałą 1/4 łyżeczki soli i mąki; gotować 30 sekund, często mieszając.
Dodać bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół lub do lekko gruby.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać masło i tymianek, mieszając, aż masło się rozpuści.