Fasola chili mamy
Przepis Mama ' s Chili Beans może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 3,21 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. 203 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, pieprz jalapeno, cukier i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wideo: autentyczny portorykański ryż i fasola mamy, Chili Dip-tamales w puszkach, fasola chili, Rotel i inne tworzą aromatyczny dip, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Zacznij od fasoli pinto. (Jeśli używasz fasoli w puszkach, opłucz je i przejdź do kroku 2.)
Włożyć fasolę do dużego garnka i przykryć co najmniej 3 cale wody (Około 3 litrów wody). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, przez około 2 1/2 godziny lub aż fasola będzie miękka. Przy okazji, moja mama używa szybkowaru do gotowania fasoli pinto. Aby ugotować fasolę w szybkowarze, gotuj nie więcej niż 2 szklanki fasoli w szybkowarze 4-litrowym, z dodaną wodą, aż dotrze do linii napełniania wskazanej dla pojemności szybkowaru. Gotować fasolę przez 35 minut z 15 funtów ciśnienia i na małym ogniu. Po 35 minutach pozostaw szybkowar do całkowitego ostygnięcia. Upewnij się, że Szybkowar całkowicie ochłodził się przed otwarciem, a jeśli podczas otwierania występuje jakikolwiek opór, nie otwieraj go. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla konkretnej marki szybkowaru. (Patrz Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa dotyczące szybkowarów.)2 podczas gotowania fasoli ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu ryżu.
Dodaj łyżkę masła do ryżu, gdy jest gotowanie dla smaku.3 na dużej patelni, podsmażyć cebulę i czosnek w 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż będą przezroczyste na średnim ogniu. Przesuń cebulę na jedną stronę patelni, podgrzej ogień do wysokiej, i brąz mięso z dala od cebuli na tej samej patelni. (Jeśli nie masz wystarczająco dużej patelni, użyj dwóch oddzielnych mniejszych patelni do cebuli i wołowiny.)
Dodaj chili w proszku do mięsa, jak to jest gotowanie. Zacznij od jednej łyżki stołowej i dodaj więcej w razie potrzeby do smaku. Wymieszać z cebulą i czosnkiem.
Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj jedną puszkę pomidorów.
Dodać pokrojoną paprykę Jalapeno.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru, aby przeciwdziałać kwasowości pomidorów. 4 po ugotowaniu fasoli odcedzić.
Dodać fasolę do mięsa i cebuli, dodając kolejną łyżeczkę soli do fasoli, jak idą w. Gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, degustując i dodając więcej soli w razie potrzeby do smaku. Wymieszać liście kolendry tuż przed podaniem lub posypać wierzchem.
Podawać na ryżu lub z ciepłymi tortillami kukurydzianymi.