Kurczak Toskański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka toskańskiego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz udka z kurczaka, oliwę z oliwek, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tuscan Glazed Chicken (adaptacja z Hellmann ' s Chicken Change Up), Toskański kurczak dla dwojga, oraz Kurczak Toskański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, połowę kawałków kurczaka i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku.
Brązowy kurczak 2 minuty z każdej strony i wyjąć z patelni.
Dodaj pozostały olej, kolejny pojedynczy obrót patelni, pozostałe kawałki kurczaka i czosnek. Brązowy kurczak 2 minuty z każdej strony i usunąć.
Dodać masło, szalotki, i rozmaryn na patelni i gotować 2 protokół, dodać mąkę i gotować 1 minutę więcej.
Ubij w winie, zmniejsz 1 minutę.
Ubij bulion i przynieś płyny do bańki. Powrót kurczaka na patelnię i dusić na umiarkowanym ogniu 7 do 8 minut, aby zakończyć gotowanie kurczaka przez.
Deser: jest to bardzo bogaty posiłek. Moją propozycją na deser jest ustawienie małej tacy na ciasteczka i zaoferowanie kawy lub herbaty.