Kurczak Tikka Masala
Kurczak tikka Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Przepis ten zachwycił 6887 osób. Mieszanka jogurtu, mielonego kminku, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, oraz Kurczak Tikka Masala.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć jogurt, sok z cytryny, 2 łyżeczki kminku, cynamon, cayenne, czarny pieprz, imbir, i 4 łyżeczki soli. Wymieszać z kurczakiem, przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Lekko nasmarować ruszt grillowy. Nawlecz kurczaka na szaszłyki i wyrzuć marynatę. Grilluj, aż soki będą jasne, około 5 minut z każdej strony.
Roztopić masło na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Saute czosnek i jalapeno przez 1 minutę. Doprawić 2 łyżeczkami kminku, papryki i 3 łyżeczkami soli. Wymieszać z sosem pomidorowym i śmietaną. Dusić na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 20 protokół.
Dodaj grillowanego kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Przełożyć na półmisek i udekorować świeżą kolendrą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.