Kurczak Tikka Masala

Kurczak Tikka Masala
Need a danie główne bezglutenowe? Kurczak tikka Masala może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 697 kalorii, 43g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka śmietany, pieprzu, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, oraz KURCZAK TIKKA MASALA dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Użyj widelca, aby nakłuć piersi kurczaka po obu stronach. Ułóż piersi kurczaka na dużym arkuszu folii, rozstaw je od siebie, a następnie przykryj drugim dużym arkuszem folii. Za pomocą gładkiej stronie młotka do mięsa lub wałka do ciasta, pokonać kurczaka, aż piersi są nawet 1/2-do 3/4-cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
W małej misce, ubij razem jogurt, 1 łyżka oleju arachidowego, sok z limonki, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać ubitego kurczaka i natrzeć marynatą na mięsie. Odstawić kurczaka na bok, podczas gdy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MięsoMięso
SOSSOS
1
W małej misce, ubić razem kolendrę, kminek, kardamon, gałka muszkatołowa, papryka, cayenne, i startego imbiru. W ciężkim, szerokim garnku 4-quart lub podsmażyć patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KardamonKardamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
MasłoMasło
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż jasnobrązowy i karmelizowany, o 5 protokół. (Należy pamiętać, że ponieważ są one sauted tak szybko na umiarkowanie wysokim ogniu, cebula nie karmelizować równomiernie.) Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego, a następnie wymieszać mieszankę przypraw i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
CebulaCebula
3
Dodaj pomidor czysty, wodę, śmietanę i sól, i doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejszyć ogień, aby delikatnie gotować sos, odkryte, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. DO AHEAD: sos można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
PomidorPomidor
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
1
Rozgrzać ciężki 11-do 12-calowy patelni lub patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bardzo gorąco i dodać 1/2 łyżka oleju z orzeszków ziemnych. Praca w dwóch partiach, gotować piersi kurczaka, obracając je kilka razy i obniżenie ciepła, jeśli kurczak chars zbyt szybko, aż po prostu gotowane przez i rumiane dobrze po obu stronach, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść kurczaka jako gotowane do deski do krojenia. Wytrzyj patelnię lub patelnię czystą ręcznikiem papierowym i ugotuj pozostałego kurczaka, dodając pozostały 1/2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Gdy cały kurczak jest ugotowany, pokrój go na kawałki 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodać kurczaka do gotującego się sosu i nadal delikatnie gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
5
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać z czarnym pieprzem i posiekaną kolendrą i doprawić solą. Czy z wyprzedzeniem: Kurczak tikka masala można przygotować z wyprzedzeniem, schłodzić, odsłonić i schłodzić, przykryć, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Przełożyć kurczaka do naczynia i udekorować dodatkowymi gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
2
Podawać z naan i / lub w razie potrzeby z ryżem Basmati .
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
NaanNaan
3
Uwagi kucharza: jeśli wolisz zrobić sos ze świeżymi pomidorami, posiekaj 1 funt świeżych pomidorów i wyczyść je, w tym skórki i nasiona, w blenderze z 1 łyżką pasty pomidorowej i 3/4 łyżeczki cukru. Podczas korzystania ze świeżych pomidorów pomiń 3/4 szklanki wody z przepisu. Jeśli masz naprawdę mało czasu, zastąp mięso z kurczaka z rożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak RotisserieKurczak Rotisserie
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
SOSSOS
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Getrank Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn