Kurczak Teriyaki z ryżem imbirowym

Kurczak Teriyaki z ryżem imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Teriyaki z ryżem imbirowym. Na 2,57 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 943 kalorie, 45g białka, oraz 42g tłuszczu. 69 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, brązowy cukier, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można podążać za tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Teriyaki Z Ryżem Imbirowym, Teriyaki łosoś z sezamowym ryżem imbirowym, oraz Ginger Teriyaki Grillowane Piersi Z Kurczaka podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużej plastikowej, zamykanej torebce dodaj sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i starty imbir i wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Udka kurczaka włożyć do torebki z marynatą. Zamknąć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub tak długo, jak przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Kurczaka wyjąć z marynaty i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Marynatę włożyć do garnka na średnim ogniu i zmniejszyć o połowę. Ruszty grillowe posmarować olejem rzepakowym, ułożyć kurczaka na grillu, od strony skórki w dół i gotować przez 8 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Kurczaka obficie posmaruj zredukowaną marynatą przed obróceniem. (Rezerwa 1 kawałek kurczaka dla rundy 2 przepis. Naklejki Na Garnek Z Kurczakiem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PottickersPottickers
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
W średnim garnku połączyć ryż, pokrojony imbir, sól i 3 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiego i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Gotować, aż ryż wchłonie całą wodę i będzie puszysty, około 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Podczas gdy kurczak się gotuje, umieść szalotki na grillu, zarezerwuj 1 niegotowaną szalotkę na rundę 2 przepis "naklejki z kurczaka". Gotować do więdnięcia, około 2 minut na stronę. (Rezerwa 2 grillowane szalotki dla rundy 2 Przepis "Kurczak Pot Naklejki")
Składniki, których będziesz potrzebować
PottickersPottickers
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Przełóż ryż na półmisek, odrzucając pokrojony imbir. Ułóż gotowanego kurczaka, udekoruj grillowanymi szalotkami i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Rezerwat de Morgenzon Chenin Blanc z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty prażonej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z nutami kwiatowymi wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans pozostają na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn