Kurczak słodko-kwaśny
Kurczak słodko-kwaśny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1108 kalorii. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Udaj się do sklepu i odbierz niefiltrowany cydr jabłkowy, szalotkę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać złote rodzynki można śledzić to danie główne z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Słodko-Kwaśny, Kurczak słodko-kwaśny, oraz Kurczak słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 450 stopni.
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Posypać skórkę mąką.
Umieść dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać kurczaka, skórki w dół, i gotować, aż skóra będzie złoty, o 5 protokół. Obrócić kawałki i wylać nadmiar tłuszczu. Tuck szalotki pod i wokół kurczaka i gotować, aż tylko złoty, o 2 Więcej minut.
Odsunąć kurczaka na bok, następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym i tymiankiem i gotować, aż pasta ciemnieje, około 30 sekund.
Dodać ocet, jabłecznik i rodzynki, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Przenieść patelnię do piekarnika i upiec kurczaka aż tylko gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Przełożyć kurczaka, skórkę do góry, do żaroodpornego naczynia i wrócić do piekarnika (wyłączyć piekarnik). Doprowadzić sos pozostawiony na patelni do wrzenia i zmniejszyć o połowę, 3 do 4 protokół. Obniżyć ogień i ubić masło. Łyżka sosu na kurczaka.
Zdjęcia Antonis Achilleos