Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką

Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką
Rozmaryn-solone, Maślanka smażony kurczak może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 952 kalorie, 50g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cytryny, ząbki czosnku, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką, Pikantny Maślany Kurczak Smażony, oraz Rosemary Brined Piekarnik Smażony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na średnim ogniu, podsmażyć cebulę i czosnek w oleju, aż przezroczyste, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać 3 łyżki soli po cebuli i czosnku gotowane przez 30 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
3
Dodać rozmaryn i gotować na ciepło, 30 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
4
Dodaj wodę i cytrynę, wyciskając sok z klinów do wody i usuwając wszelkie nasiona. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu, mieszając, aby rozpuścić sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CytrynaCytryna
NasionaNasiona
WodaWoda
SólSól
5
Wyjąć z ognia i pozostawić solankę do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
6
Umieść wszystkie kawałki kurczaka w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie. Ustaw torbę w dużej misce na wsparcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać schłodzoną solankę i aromaty do worka. Uszczelnij worek, aby usunąć jak najwięcej powietrza, a kurczak jest zanurzony w solance. Przechowywać w lodówce przez 8 do 24 godzin, mieszając torebkę od czasu do czasu, aby redystrybuować solankę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
8
Wyjmij kurczaka z solanki, spłucz pod zimną wodą, osusz i ustaw na stojaku lub na ręcznikach papierowych. Kurczak można schłodzić do 3 dni przed gotowaniem lub można go ugotować natychmiast. Idealnie powinien być schłodzony, odsłonięty, na dzień, aby wysuszyć skórę, ale zwykle nie mogę się doczekać, aż zacznę go gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Mąkę, pieprz czarny, papryka, sól morska, cayenne, i proszek do pieczenia połączyć w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól MorskaSól Morska
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Ubij, aby rozprowadzić składniki. Podziel tę mieszaninę między dwie miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Do trzeciej miski wlać maślankę. Ustaw stojak na blasze do pieczenia / tacy. Kurczaka zagrzebać w mące, otrząsnąć nadmiar, a odkurzone kawałki ułożyć na stelażu. Kawałki zanurzyć w maślance, a następnie zagrzebać w drugiej misce mąki i odstawić na półkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Rozgrzać olej na patelni do smażenia w temperaturze 177°/180°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj jak najwięcej kawałków kurczaka, jak można bez tłoczenia patelni. Gotować kurczaka, obracając kawałki od czasu do czasu, aż są gotowane przez, 12 do 15 minut w zależności od ich wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wyjąć do czystego stojaka i pozostawić na 5 do 10 minut przed podaniem.
15
Z dwudziestki Ruhlmana autorstwa Michaela Ruhlmana. Copyright © 2011 by Michael Ruhlman; photographs copyright © 2011 by Donna Turner Ruhlman. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Pyszny i doskonale zbalansowany Riesling ze wspaniałymi aromatami złotych pysznych jabłek. Rozciągnięte napięte, ale ani surowe, ani chude. Ideał Rieslinga.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn