Rozmaryn-solone, Maślanka smażony kurczak może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 952 kalorie, 50g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cytryny, ząbki czosnku, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką, Pikantny Maślany Kurczak Smażony, oraz Rosemary Brined Piekarnik Smażony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu na średnim ogniu, podsmażyć cebulę i czosnek w oleju, aż przezroczyste, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać 3 łyżki soli po cebuli i czosnku gotowane przez 30 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sól
3
Dodać rozmaryn i gotować na ciepło, 30 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
4
Dodaj wodę i cytrynę, wyciskając sok z klinów do wody i usuwając wszelkie nasiona. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu, mieszając, aby rozpuścić sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Cytryna
Nasiona
Woda
Sól
5
Wyjąć z ognia i pozostawić solankę do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
6
Umieść wszystkie kawałki kurczaka w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie. Ustaw torbę w dużej misce na wsparcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać schłodzoną solankę i aromaty do worka. Uszczelnij worek, aby usunąć jak najwięcej powietrza, a kurczak jest zanurzony w solance. Przechowywać w lodówce przez 8 do 24 godzin, mieszając torebkę od czasu do czasu, aby redystrybuować solankę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Solanka
8
Wyjmij kurczaka z solanki, spłucz pod zimną wodą, osusz i ustaw na stojaku lub na ręcznikach papierowych. Kurczak można schłodzić do 3 dni przed gotowaniem lub można go ugotować natychmiast. Idealnie powinien być schłodzony, odsłonięty, na dzień, aby wysuszyć skórę, ale zwykle nie mogę się doczekać, aż zacznę go gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Solanka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
9
Mąkę, pieprz czarny, papryka, sól morska, cayenne, i proszek do pieczenia połączyć w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Pieprz Czarny
Sól Morska
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Ubij, aby rozprowadzić składniki. Podziel tę mieszaninę między dwie miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Trzepaczka
11
Do trzeciej miski wlać maślankę. Ustaw stojak na blasze do pieczenia / tacy. Kurczaka zagrzebać w mące, otrząsnąć nadmiar, a odkurzone kawałki ułożyć na stelażu. Kawałki zanurzyć w maślance, a następnie zagrzebać w drugiej misce mąki i odstawić na półkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Cały Kurczak
Mąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Rozgrzać olej na patelni do smażenia w temperaturze 177°/180°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj jak najwięcej kawałków kurczaka, jak można bez tłoczenia patelni. Gotować kurczaka, obracając kawałki od czasu do czasu, aż są gotowane przez, 12 do 15 minut w zależności od ich wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Wyjąć do czystego stojaka i pozostawić na 5 do 10 minut przed podaniem.
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.