Kurczak smażony na patelni z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie
Zapiekany Kurczak z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie, sałatka wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $4.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. 20 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka fasoli woskowej, ocet estragonowy, puszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kurczak smażony na patelni z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie, Pilaw Ryżowy W Stylu Ogrodowym, oraz Steki zapiekane z sosem Bourbon-tymianek Pan, pilaw ryżowy z żurawiną i migdałami.
Instrukcje
1
Pokrój pory o twardych, zielonych końcach i korzeniach. Pory podzielić wzdłuż, a następnie pokroić w plastry 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
2
Umieść piaszczyste plastry pora w dużej misce wypełnionej zimną wodą. Oddzielenie warstw każdego plastra, aby uwolnić ziarna piasku. Pozostawić piasek do osadzenia się na dnie miski. Dłońmi delikatnie wyciągnij pory z wody, pozostawiając piasek i brud za sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Por
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść pory w zasięgu ręki od płyty kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj oliwę z oliwek do patelni, aby pokryć patelnię, a następnie dodaj piersi z kurczaka. Brązowe piersi z kurczaka 3 do 4 minut z każdej strony, a następnie przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj trochę więcej oleju do patelni, a następnie wlej pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Saute pory 5 minut, aż miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
8
Dodaj 1 szklankę wina do patelni i nestle piersi z kurczaka w dół do porów. Zmniejszyć ogień, aby gotować i gotować kurczaka 5 do 7 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Cały Kurczak
Por
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Aby służyć, wyjąć kurczaka z patelni i pokroić pod kątem. Wachlarzować i układać pokrojone piersi z kurczaka na łóżku z
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Podsmażone pory na każdym talerzu obiadowym lub ciepłym półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
11
Podawać z ryżem i sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
12
Pilaw: podgrzać średni rondel lub garnek na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Garnek
13
Dodać olej i masło i szalotki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Saute szalotki 2 protokół, następnie dodać 1 1/2 szklanki ryżu. Lekko brązowy ryż 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Brązowy
Szalotka
Ryż
15
Dodać wino i pozostawić do odparowania całkowicie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
16
Dodaj tymianek i rosół z kurczaka do ryżu. Napełnić bulion może pół ponownie z wodą lub odmierzyć 1 szklankę wody i dodać do garnka. Doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryć ryż i zmniejszyć ogień. Ryż gotować 20 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Tymianek
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
17
Skórkę z 1 cytryny i pietruszki wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Pietruszka-nać
Ryż
18
Przenieś cytrynowy ryż na talerze obiadowe lub ciepłe danie i udekoruj tostami ze ściętymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdały
Cytryna
Ryż
19
Podgrzać 3-cale wody w głębokiej patelni i podgrzać do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
20
Dodaj przycięte wosk i fasolki szparagowej i julienne plasterki żółty squash do garnka. Dusić warzywa w wodzie przez 2 minuty, dodać czerwoną paprykę i dusić 1 minutę dłużej. Chcesz, aby warzywa pozostały pełne koloru i ugryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Squash żółty
Fasola Szparagowa
Papryka Czerwona
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
21
Odcedzić warzywa i zimny szok pod bieżącą wodą w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
22
Umieść odsączone warzywa w naczyniu i połączyć z plasterkami szalotki i rozdrobnionych ciemnych zieleni ogrodowych, takich jak szpinak lub rukola.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Zielona Cebula
Rukola
Szpinak
Zieloni
23
Ubij razem musztardę, ocet i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Musztarda
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
24
Dodać oliwę z oliwek w powolnym strumieniu podczas ubijania, aby uzyskać ładną emulsję dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Emulsje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
25
Dodaj zioła i polej sałatkę sosem. Wrzuć sałatkę, aby połączyć smaki i równomiernie pokryć warzywa.