Kurczak smażony na patelni z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie

Kurczak smażony na patelni z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie
Zapiekany Kurczak z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie, sałatka wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $4.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. 20 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka fasoli woskowej, ocet estragonowy, puszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kurczak smażony na patelni z delikatnym porem, Lemon Rice Pilaf i niezależnie od tego, co rośnie w ogrodzie, Pilaw Ryżowy W Stylu Ogrodowym, oraz Steki zapiekane z sosem Bourbon-tymianek Pan, pilaw ryżowy z żurawiną i migdałami.

Instrukcje

1
Pokrój pory o twardych, zielonych końcach i korzeniach. Pory podzielić wzdłuż, a następnie pokroić w plastry 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
2
Umieść piaszczyste plastry pora w dużej misce wypełnionej zimną wodą. Oddzielenie warstw każdego plastra, aby uwolnić ziarna piasku. Pozostawić piasek do osadzenia się na dnie miski. Dłońmi delikatnie wyciągnij pory z wody, pozostawiając piasek i brud za sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść pory w zasięgu ręki od płyty kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj oliwę z oliwek do patelni, aby pokryć patelnię, a następnie dodaj piersi z kurczaka. Brązowe piersi z kurczaka 3 do 4 minut z każdej strony, a następnie przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj trochę więcej oleju do patelni, a następnie wlej pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Saute pory 5 minut, aż miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
8
Dodaj 1 szklankę wina do patelni i nestle piersi z kurczaka w dół do porów. Zmniejszyć ogień, aby gotować i gotować kurczaka 5 do 7 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
PorPor
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Aby służyć, wyjąć kurczaka z patelni i pokroić pod kątem. Wachlarzować i układać pokrojone piersi z kurczaka na łóżku z
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podsmażone pory na każdym talerzu obiadowym lub ciepłym półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
11
Podawać z ryżem i sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
12
Pilaw: podgrzać średni rondel lub garnek na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
13
Dodać olej i masło i szalotki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Saute szalotki 2 protokół, następnie dodać 1 1/2 szklanki ryżu. Lekko brązowy ryż 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BrązowyRyż Brązowy
SzalotkaSzalotka
RyżRyż
15
Dodać wino i pozostawić do odparowania całkowicie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
16
Dodaj tymianek i rosół z kurczaka do ryżu. Napełnić bulion może pół ponownie z wodą lub odmierzyć 1 szklankę wody i dodać do garnka. Doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryć ryż i zmniejszyć ogień. Ryż gotować 20 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
TymianekTymianek
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Skórkę z 1 cytryny i pietruszki wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RyżRyż
18
Przenieś cytrynowy ryż na talerze obiadowe lub ciepłe danie i udekoruj tostami ze ściętymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
CytrynaCytryna
RyżRyż
19
Podgrzać 3-cale wody w głębokiej patelni i podgrzać do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Dodaj przycięte wosk i fasolki szparagowej i julienne plasterki żółty squash do garnka. Dusić warzywa w wodzie przez 2 minuty, dodać czerwoną paprykę i dusić 1 minutę dłużej. Chcesz, aby warzywa pozostały pełne koloru i ugryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Squash żółtySquash żółty
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
21
Odcedzić warzywa i zimny szok pod bieżącą wodą w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
22
Umieść odsączone warzywa w naczyniu i połączyć z plasterkami szalotki i rozdrobnionych ciemnych zieleni ogrodowych, takich jak szpinak lub rukola.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Zielona CebulaZielona Cebula
RukolaRukola
SzpinakSzpinak
ZieloniZieloni
23
Ubij razem musztardę, ocet i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
24
Dodać oliwę z oliwek w powolnym strumieniu podczas ubijania, aby uzyskać ładną emulsję dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EmulsjeEmulsje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
25
Dodaj zioła i polej sałatkę sosem. Wrzuć sałatkę, aby połączyć smaki i równomiernie pokryć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiołaZioła

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemałe liście szpinaku lub rukoli, rozdrobnionemałe liście szpinaku lub rukoli, rozdrobnione1porcja startego parmezanu1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMusztarda DijonMusztarda Dijon1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1garśćpietruszka płaska, posiekanapietruszka płaska, posiekana113papryka habanero(kilka garści z pojemników na produkty) świeża fasola szparagowa(kilka garści z pojemników na produkty) świeża fasola szparagowa1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty2porypory1cytrynowy, zestcytrynowy, zest3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnistyryż długoziarnisty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1porcja startego parmezanu(1 obróć patelnię w powolnym strumieniu) oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia(1 obróć patelnię w powolnym strumieniu) oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Spód: okruszki z herbatników graham(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży estragon lub natka pietruszkiposiekany świeży estragon lub natka pietruszki1czerwona papryka, pokrojona w cienkie paskiczerwona papryka, pokrojona w cienkie paski4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2szalotki, pokrojone na przekątnejszalotki, pokrojone na przekątnej1łyżka czerwony ocet winnyszalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana680papryka habaneropiersi z kurczaka bez kości, bez skórypiersi z kurczaka bez kości, bez skóry4krewetki i żyłkiMigdały, tosty, do dekoracjiMigdały, tosty, do dekoracji2Spód: okruszki z herbatników graham(kilka 1 łyżek stołowych) białe wino lub ocet estragonowy(kilka 1 łyżek stołowych) białe wino lub ocet estragonowy3gałązkiKilka świeżego tymianku, liście obrane i posiekane, ok. 1 łyżkaKilka świeżego tymianku, liście obrane i posiekane, ok. 1 łyżka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm113papryka habanero(kilka garści z pojemników na produkty) świeża fasola woskowa(kilka garści z pojemników na produkty) świeża fasola woskowa1małeżółty squash, julienne pokrojone w paskiżółty squash, julienne pokrojone w paski397papryka habanerolub 2 szklanki bulionu z kurczaka lub bulionulub 2 szklanki bulionu z kurczaka lub bulionu
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn