Kurczak Smażony

Przepis smażony kurczak jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.62 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mąkę, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Oven Fried Chicken-pikantny piekarnik smażony kurczak z pewnością zadowoli wszystkich gości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić 3/4 szklanki soli, cukru i 4 szklanki zimnej wody w dużej misce i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać kawałki kurczaka, przykryć i schłodzić 1 do 2 godzin.
Kurczaka odcedzić; osuszyć.
Wlać olej do ciężkiego 6-do 8-qt. trawka.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż olej osiągnie 375 na termometrze cukierkowym lub głębokim smażeniu. Zmniejsz ciepło do średniego (olej pozostanie gorący).
W międzyczasie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i pieprz w misce. Kurczak w mieszaninie.
Odstawić 30 minut; płaszcz ponownie. "Mąka znowu się klei, a druga warstwa przyklei się do pierwszej", mówi Lee. "Sprawia, że jest wyjątkowo chrupiąca."(Można pogłębiać do 2 godzin przed smażeniem.)
Ostrożnie opuść kurczaka na gorący olej, pracując w dwóch partiach, aby kawałki nie dotykały się. "Jeśli przepełnisz patelnię, temperatura oleju będzie zbyt niska i nie dostaniesz nawet złotej skórki."Gotować kurczaka, aż złoty kolor, 14 do 16 minut na partię, obracając co najmniej raz. Podczas smażenia, od czasu do czasu przesuwaj kawałki, " jakby unosiły się w wannie. Dzięki temu nie dotykają DNA i nie tworzą brązowych plam."Temperatura oleju spadnie, gdy dodasz kurczaka; dostosuj ciepło, aby utrzymać go około 35
Kolor jest jedną z wskazówek na temat przydatności kurczaka, ale tak samo jest z dźwiękiem. "Będziesz wiedział, że jest to zrobione, gdy jest mniej pęcherzyków, a smażenie staje się znacznie cichsze", mówi Lee. Również uważnie obserwuj drugą partię: "może gotować się nieco szybciej niż pierwsza-często obniżam ciepło."
Ustaw stojak na patelni do pieczenia. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szpatułki przenieś kurczaka do stojaka w jednej warstwie, aby osuszyć.
* Olej z orzeszków ziemnych jest idealny do smażenia, ponieważ może osiągnąć 375 do 400 bez spalania.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Von Winning wygrane Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Von Winning Wygrane Riesling]()
Von Winning Wygrane Riesling
Jeśli podobał Ci się rok 2014 — a jeśli nie, musimy wysłać grupę poszukiwawczą dla Twojego serca — znajdziesz tego szczęśliwego, szczęśliwego, szczęśliwego. Mocniejszy niż w 1914, jest też bardziej suchy i bogatszy. I tak powinno być; pittance słodyczy, które Zawiera będzie rosnąć i spadać wraz ze strukturą każdego roku wina, bo to właśnie robią rozsądni winiarze. Reszta właśnie ustawiła formułę, a wino ""ma-XY-gram cukru i zat' s zat."Nie Wygrywa Riesling. To zawsze będzie teasingly dry i teasingly sweet, więc będziesz ciągle zmieniał zdanie ("czekaj, to wytrawne wino, nie, to słodkie wino, nie czekaj, to znowu wytrawne wino ... "), podczas gdy butelka opróżnia się szybciej niż można sobie wyobrazić.