Kurczak smażony w sosie śmietanowo-Dijon
Smażony kurczak w sosie śmietanowo-Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, mąkę, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak w sosie śmietanowo-estragonowym Dijon, Kurczak z orzecha włoskiego w sosie śmietanowym Dijon, oraz Kurczak smażony w sosie musztardowo-śmietanowym.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej, ciężkiej patelni.
Posypać obie strony kurczaka 1/4 łyżeczki pieprzu i soli. Dredge kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać.
Rozgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelni.
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Dodać wino i bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 do 4 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona o połowę.
Dodać musztardę, estragon i pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kwaśną śmietaną.