Kurczak smażony na południu z wiejskim sosem

Kurczak smażony na południu z wiejskim sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc daj Southern Fried Chicken z sosem wiejskim spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 812 kalorii, 57g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka musztardy, oleju roślinnego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Kurczak smażony na południu z wiejskim sosem, Kurczak smażony stek z wiejskim sosem, oraz Stek smażony z kurczakiem w wiejskim sosie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka pokroić na kawałki. Pokroić kawałki nadmiaru tłuszczu i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
2
Wymieszać maślankę, musztardę i estragon w dużej misce, aby zrobić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MarynataMarynata
EstragonEstragon
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Włóż marynatę i kawałki kurczaka do zamykanej plastikowej torby, zamknij i ściśnij, aż pokryje się równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Umieścić w lodówce i marynować przez co najmniej 4 godziny i do 12 godzin, obracając od czasu do czasu.
5
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij kurczaka z marynaty, pozwalając, aby nadmiar kapał. Pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wlać olej do patelni na Głębokość 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podgrzewać na średnim ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze do głębokiego smażenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Dodawać nogi i uda do gorącego oleju, partiami w razie potrzeby. Smażyć na patelni, aż na złoty kolor z pierwszej strony, 6-7 minut, a następnie obrócić i smażyć na drugiej stronie, aż na złoty kolor, 7-8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieścić na stojaku na patelni do pieczenia i wstawić do piekarnika. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć zrumienione kawałki oleju i pozwól olejowi powrócić do 177°. kontynuuj smażenie kawałków piersi w ten sam sposób, a następnie dodaj do patelni w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Piec, aż kurczak będzie nieprzezroczysty i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszych części rejestruje 82° dla części uda i nogi, około 25 minut, i 170 ° F dla części piersi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Tymczasem, zrobić sos. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki z oleju na patelni i wylać wszystko, ale 2-3 łyżeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
13
Dodać 2 łyżki mąki i gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aby blond zasmażki, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
14
Dodaj mleko do zasmażki, dobrze mieszając, aby usunąć wszystkie grudki. Gotować na małym ogniu, mieszając i odtłuszczając w razie potrzeby, aż zgęstnieje do konsystencji sosu, 5-10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przecedzić sos i podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
MlekoMleko
15
Przedruk za zgodą Cooking at Home przez Culinary Institute of America ©2003 John Wiley & Sons, Inc.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn