Kurczak Sezamowo-Pomarańczowy
Sezamowo-Pomarańczowy kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. 213 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu i odebrać olej arachidowy, pępek pomarańczowy, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Spróbuj Kurczak Sezamowo-Pomarańczowy, Sezam Pomarańczowy Kurczak, oraz Kurczak Sezamowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodać nasiona sezamu. Tosty sezamowe, aż pachną i lekko rumiane. Nie odwracaj się plecami do nasion podczas gotowania, mogą one łatwo i szybko spalić. Mieszać często, aby utrzymać je przed spaleniem. Możesz usłyszeć ich pop, a niektóre z nich mogą wyskoczyć z patelni podczas gotowania. Po lekko rumianym wyjąć z ognia i odstawić.2
Roztopione masło wymieszać z bułką tartą.
Podgrzej dużą patelnię na średniej wysokości, dodaj bułkę tartą, często mieszaj, aż bułka tarta stanie się brązowa.
Zdjąć z ognia, ostudzić. 3
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż patelnię z folią. Umieść płaski stojak do pieczenia na wyłożonej patelni do pieczenia.4 Użyj pounder mięso lekko Funt piersi kurczaka między dwoma kawałkami papieru wosku, aby wyrównać grubość piersi.5 zetrzyj skórkę z pomarańczy za pomocą tarki z mikropłytkami.
Umieścić skórkę w dużej misce.
Wytnij 4 cienkie okrągłe plastry od środka pomarańczy, aby użyć tego przepisu. Zostaw resztę pomarańczy na podjadanie.6
Dodaj do dużej miski ze skórką, Marmolada, sos sojowy, olej sezamowy, olej z orzeszków ziemnych, płatki czerwonej papryki i sól.
Dodać kurczaka do sosu, powłoki każdy kawałek. Można w tym momencie do przodu przez 24 godziny i niech kurczaka marynować, lub można iść do przodu z przepisem. 7 w dużym, płytkim naczyniu wymieszaj tosty z sezamem i bułką tartą. Pracując z kurczakiem po kawałku na raz, pogłębiaj kurczaka w powłoce, naciskając na okruchy, aby upewnić się, że dobrze przylegają.
Przenieść do stojaka podpierającego na wyłożonej patelni do pieczenia. Dip plastry pomarańczy w pozostałej Marmolady wymieszać i ustawić na stojaku.8 gotuj w temperaturze 204°, aż kurczak osiągnie temperaturę wewnętrzną 160 ° F, około 20 minut.
Podawać natychmiast, posypane plasterkami pomarańczy.