Mieszany pilaw warzywny i ryżowy

Mieszany pilaw warzywny i ryżowy
Mieszany pilaw warzywny i ryżowy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 7. Ta przystawka ma 202 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga garam masala, nasiona kolendry, ziemniaki i cebula. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami, Mieszany Pilaw Ryżowy Z Suszonymi Wiśniami, Morelami I Cynamonem, oraz Pilaw Ryżowy Warzywny.

Instrukcje

1
Miejsce 1 łyżeczka nasion kminku w małej patelni na średnim ogniu, i gotować przez 2 protokół lub aż tosty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z patelni; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść nasiona kminku w przyprawie lub młynku do kawy; procesuj do drobno zmielonego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KawaKawa
4
Rozgrzać olej rzepakowy w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki nasion kminku, nasiona kolendry, a następnie 6 składników (przez liść laurowy) do patelni. Gotować 2 minuty lub aż kminek brązowieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
KminekKminek
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę, marchew, 1 łyżeczka soli, i zielona fasola, i gotować 2 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z ryżem, kurkumą i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
KurkumaKurkuma
MarchewMarchew
CebulaCebula
RyżRyż
SólSól
7
Dodać 2 szklanki wody; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, zmielone nasiona kminku i garam masala. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Kminek MielonyKminek Mielony
NasionaNasiona
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z groszkiem. Przykryć i pozostawić mieszaninę 5 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
GrochGroch
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia8
Magazyn