Mieszany pilaw warzywny i ryżowy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 7. Ta przystawka ma 202 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga garam masala, nasiona kolendry, ziemniaki i cebula. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami, Mieszany Pilaw Ryżowy Z Suszonymi Wiśniami, Morelami I Cynamonem, oraz Pilaw Ryżowy Warzywny.
Instrukcje
1
Miejsce 1 łyżeczka nasion kminku w małej patelni na średnim ogniu, i gotować przez 2 protokół lub aż tosty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wyjąć z patelni; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieść nasiona kminku w przyprawie lub młynku do kawy; procesuj do drobno zmielonego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Kawa
4
Rozgrzać olej rzepakowy w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki nasion kminku, nasiona kolendry, a następnie 6 składników (przez liść laurowy) do patelni. Gotować 2 minuty lub aż kminek brązowieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Kminek
Liście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę, marchew, 1 łyżeczka soli, i zielona fasola, i gotować 2 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z ryżem, kurkumą i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Ziemniak
Kurkuma
Marchew
Cebula
Ryż
Sól
7
Dodać 2 szklanki wody; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, zmielone nasiona kminku i garam masala. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Kminek Mielony
Nasiona
Woda
Ryż
Sól
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z groszkiem. Przykryć i pozostawić mieszaninę 5 minut. Odrzuć liść laurowy.