Kurczak Prowansalski

Kurczak Prowansalski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka prowansalskiego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 853 kalorie. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej do gotowania, rozmaryn, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Kurczak Prowansalski, Kurczak Prowansalski, oraz Kurczak Prowansalski.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i przekładamy na patelnię. Gotować kurczaka, aż rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjmij kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj wino na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj pomidory, rozmaryn, tymianek, oliwki, pastę anchois, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Dodać udka z kurczaka i pałeczki i wszelkie nagromadzone soki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
9
Dodać piersi i gotować, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 10 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Dodać pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
11
Propozycje Menu: proste pieczone młode ziemniaki lub gotowana fasolka szparagowa byłyby doskonałe z odważnymi smakami tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
12
Rekomendacja win: istnieje wiele ciekawych win z regionu Prowansji, które będą idealne do tego dania. Dla lżejszego, letniego wina poszukaj róż z tego regionu. Jeśli wolisz czerwony, spróbuj Ctes de Provence.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn