Kurczak Pomarańczowy Kijów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka pomarańczowego w Kijowie. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 21g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką sól, sok pomarańczowy, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hamburguesan Estilo Kiev (Mexican Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Najlepszy Kurczak Kijów podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć masło, szczypiorek, pietruszkę, sól i pieprz. Kształt w 6-in. x 2 po. prostokąt; umieścić na woskowanym papierze. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Spłaszczyć kurczaka do 1/4 cala. grubość.
Pokrój mieszaninę masła na sześć pasków; umieść jeden pasek na środku każdej połowy piersi kurczaka.
Zwinąć i schować na końcach; zabezpieczyć wykałaczką.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. W innej misce ubić jajko i sok pomarańczowy. W trzeciej misce połączyć bułkę tartą i skórkę pomarańczową. Kurczaka oprószyć mąką, zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie zwinąć w mieszaninie okruchów.
Umieść szew w dół w nasmarowanym 13-in. x 9 po. naczynie do pieczenia.
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy kurczak nie będzie już różowy. Wyrzuć wykałaczki.