Kurczak pod cegłą
Kurczak pod cegłą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 640 kalorii, 36g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.95 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz koszerną sól i blackpepper, skórkę, mieszankę przypraw berbere i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Pod Cegłą, Kurczak pod cegłą, oraz Kurczak Ceglany.
Instrukcje
Umieść kurczaka, boki skóry w dół, między 2 arkuszami folii z tworzywa sztucznego i spłaszczyć do grubości 1/2 cala, za pomocą wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka mięsnego.
Kurczaka posypać mieszanką przypraw Berbere i żądaną ilością soli i pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, skórki w dół, i góry każdy z folią aluminiową owinięte Cegły. Gotować 5 minut lub aż skóra jest bardzo chrupiące i kurczak jest prawie gotowy.
Usuń Cegły, flip kurczaka, i gotować 1 minutę lub aż kurczak jest gotowy.
Przenieść do naczynia i odstawić 5 minut.
Kurczak pod ceglaną sałatką: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami. Wrzuć 6 filiżanek (10 oz.) mieszane baby greens z podstawowym Vinaigrette. Pokroić kurczaka i umieścić na sałatkę.