Kurczak po parmeńsku
Chicken Parmigianan to bezglutenowy i pierwotny przepis na 4 porcje. Za 1,98 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 319 kalorii . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywany w około 40 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka soli, parmezanu, połówek piersi kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 59% , to danie jest solidne. Wypróbuj Avocado Chicken Parmigiana , Pollan alla Parmigiana: Chicken Parmesan i (Lżejszy) Classic Eggplant Parmigiana, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść kurczaka w natłuszczonym 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. W małym rondlu wymieszaj koncentrat pomidorowy, wodę, czosnek i przyprawy; doprowadź do wrzenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka stanie się klarowny.
Posyp serem i piecz jeszcze przez 10 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści.