Kurczak po hawajsku
Przepis na kurczaka hawajskiego można przygotować w około 45 minut . Za 74 centy za porcję otrzymasz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 286 kalorii . Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, mąkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 91 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 46% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Crockpot Cashew Chicken , Spicy Coconut Chicken Curry i Curried Cracker-Coated Chicken .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj mąkę, sól i pieprz w zamykanym plastikowym worku. Po jednym na raz włóż kawałki kurczaka do worka, zamknij i potrząśnij, aby pokryć. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu i podsmaż kawałki kurczaka, aż zbrązowieją ze wszystkich stron.
Ułóż kurczaka w lekko natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i piecz pod przykryciem w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Przygotowanie sosu (podczas pieczenia kurczaka): Na tej samej dużej patelni podsmaż cebulę i zieloną paprykę przez około 5 minut, aż staną się przezroczyste.
Dodaj ananasa, sos sojowy i brązowy cukier.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i bulion z kurczaka i dodaj do patelni. Wymieszaj wszystko razem i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, aż zgęstnieje i stanie się klarowny.
Polać kurczaka sosem i piec przez kolejne 10 minut, aż będzie miękki.