Kurczak Pieczony Ziołami

Kurczak Pieczony Ziołami
Kurczak pieczony ziołami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1194 kalorii, 89g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 179 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka rozmarynu, czosnku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Ziołami, Kurczak Pieczony Ziołami, oraz Kurczak Pieczony Ziołami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce połączyć posiekany rozmaryn, szałwia, czosnek, płatki czerwonej papryki i oliwy z oliwek. Obficie doprawić solą. Opuszkami palców ostrożnie pracuj pod skórą kurcząt, aby oddzielić skórę od piersi, aby rozwinąć kieszeń. Schmear pasty ziołowej pod skórą obu kurcząt. Użyj całej pasty i spróbuj rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Skropić każdego kurczaka większą ilością oliwy z oliwek i masować skórę. Chodzi o to, aby je lubić jak balsam do opalania. To naprawdę pomoże uzyskać ładną brązową chrupiącą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Każdego kurczaka obficie posypać solą. Truss każdy kurczak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Umieść pokrojone w kostkę warzywa, liście laurowe i wiązkę tymianku na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić 2 kurczaki bez dotykania. Zwykle patelnia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali będzie idealna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Dodać 2 szklanki bulionu z kurczaka i obficie doprawić solą. Ułożyć kurczaki na wierzchu warzyw na patelni i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Sprawdź kurczaki około 15 minut w procesie gotowania, skóra powinna zaczynać się zmieniać na piękny brąz. Obniżyć ciepło do 375 stopni F i kontynuować pieczenie. Po kolejnych 15 minutach wyjmij kurczaki z piekarnika i odwróć. W tym momencie sprawdź poziom cieczy w patelni do pieczenia. Jeśli większość płynu odparowała, dodaj kolejną filiżankę wywaru i przywróć kurczaki do piekarnika. Gdy kurczaki rumiane na dnie, około 15 minut, wyjąć je z piekarnika i odwrócić je z powrotem. Wróć kurczaki do piekarnika na ostatnie 15 minut gotowania. W tym czasie skóra kurcząt powinna być bardzo brązowa i chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjmij kurczaki z piekarnika i zmierz temperaturę w gnieździe między udem a piersią. (Wykonując to, upewnij się, że sonda termometru nie dotyka kości, w przeciwnym razie otrzymasz niedokładny odczyt.) Termometr powinien odczytywać od 160 do 170 stopni F. podczas gotowania drobiu na ogół zasada wynosi 17 minut na Funt. Jeśli termometr odczytuje mniej niż 160 stopni F, zwróć kurczaka do piekarnika na dodatkowe 10 minut, a następnie ponownie sprawdź temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Gdy kurczęta osiągną odpowiednią temperaturę, wyjmij je z patelni, połóż na ciepłym talerzu i przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Odstawić na co najmniej 10 do 15 minut przed rzeźbieniem.
11
Po usunięciu kurcząt z patelni do pieczenia usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni cieczy. Najprostszym sposobem na to jest podparcie 1 końca patelni i pozostawienie tłuszczu na drugim końcu patelni. Możesz nie być w stanie uzyskać całego tłuszczu, co jest w porządku-tłuszcz smakuje dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
12
Umieścić patelnię do pieczenia na palniku, dodać wino, doprowadzić do średniego ciepła i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
13
Dodać pozostały wywar z kurczaka i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
14
W razie potrzeby dodaj sól-prawdopodobnie będziesz potrzebować soli. W tym momencie możesz zdecydować, czy jesteś "sitkiem", czy nie sitkiem, co oznacza, że chcesz odcedzić grube warzywa z sosu, czy nie. Ja sam nie jestem straszydłem. Gdy sos osiągnie pożądaną konsystencję i smak wyjąć z ognia i wlać do pożądanego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Odetnij sznurek. Odciągnij udo i nogę od piersi kurczaka, aż kość udowa "wyskoczy" z gniazda. Jest to również znak, że kurczak jest odpowiednio ugotowany. Oddziel udo i pałeczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2
Usuń pierś z tuszy, czując grzbiet mostka w środku kurczaka i krojąc wokół klatki piersiowej. Kurczaka ułożyć na półmisku lub na pojedynczych talerzach z puree ziemniaczanym i sosem
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn