Kurczak pieczony z salsą Verde
Pieczony kurczak z Salsa Verde wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 4 i kosztuje 2,61 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, płatki chili, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przystępna cena przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy obejmują Pieczone Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde, oraz Sałatka z pieczonego kurczaka ziemniaczanego z salsą Verde.
Instrukcje
Opłucz kurczaka z boku i na zewnątrz pod zimną wodą. Osusz i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 do 60 minut.
Pokrój cienki papier cytrynowy i usuń nasiona. Zdejmij skórę z piersi kurczaka i umieść 3 plasterki cytryny i 3 liście szałwii między skórą a mięsem każdej piersi.
Umieść cebulę, czosnek, tymianek i pozostałą cytrynę w jamie kurczaka. Cały kurczak obficie natrzeć oliwą z oliwek. Sól na zewnątrz i jamy kurczaka.
Umieścić w piekarniku 425 stopni F na stojaku do pieczenia, z boku na piersi.
Umieść termometr do mięsa w udzie i gotuj, aż kurczak osiągnie 160 stopni F. zajmie to około 10-15 minut na Funt.
Wyjąć kurczaka z piekarnika i pozostawić na 10 minut.
Połącz wszystkie składniki i odstaw na 2 godziny lub więcej, aby uzyskać najlepsze rezultaty.