Kurczak pieczony z masłem cytrynowym

Pieczony kurczak z masłem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1316 kalorii, 86g białka, oraz 100 g tłuszczu na porcję. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kurczaka, sól koszerną i świeżo popękany pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pan pieczony kurczak z cytrynowym masłem czosnkowym, Przepis Na Pieczonego Kurczaka Z Masłem Cytrynowym, oraz Kurczak pieczony w miodzie z masłem cytrynowo-estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść dużą patelnię lub patelnię do pieczenia w piekarniku, aby rozgrzać podczas przygotowywania kurczaka.
Zacznij od przygotowania masła cytrynowego.
W misce do miksowania umieścić 4 łyżki masła i dodać około 1 łyżeczki skórki z cytryn. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Spłaszcz kurczaka, odcinając kręgosłup i spłaszczając pierś, mocno naciskając piętą dłoni.
Posypać obie strony kurczaka solą i pieprzem. Za pomocą palców luźno oddzielić skórę od piersi i ud. Masło cytrynowe smarować równomiernie we wnęce między skórą a mięsem, zapewniając równomierną pracę nad ptakiem. Skórką skierowaną do góry, skropić kurczaka oliwą z oliwek.
Wyjmij rozgrzaną patelnię z piekarnika i umieść kurczaka na patelni, od strony skóry w dół.
Umieść plastry cytryny na ptaku wraz z koprem włoskim, cebulą, czosnkiem, tymiankiem i oregano. Jak gotuje, to będzie smak ptaka.
Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika, obrócić kurczaka na skórkę i dodać połowę wina do patelni. Wróć do piekarnika i piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego do stawu między nogą a udem zarejestruje 165 stopni F, około 30 minut dłużej. Gdy kurczak jest gotowy, wyjąć z patelni na talerz i pozostawić na 15 minut, aby odpocząć przed rzeźbieniem i poszyciem.
W międzyczasie, zrobić sos patelni.
Umieść patelnię z kurczaka na średnim ogniu i dodaj pozostałe masło i wino. Mieszaj, aż masło się rozpuści i sos lekko zgęstnieje.
Polać sosem z patelni na półmisku kurczaka.