Kurczak pieczony z czosnkiem Confit
Pieczony kurczak z czosnkiem Confit może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1129 kalorii. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka soli, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit, Grillowana Sałatka Z Kurczaka Z Czosnkiem Confit, oraz Czosnek Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260°.
Czosnek, tymianek, i 3/4 szklanki oleju w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na małym ogniu, odkryte, aż czosnek jest bardzo delikatny, ale nie Złoty, o 25 protokół.
Podczas gotowania czosnku, kawałki kurczaka pokroić na sucho i przetrzeć masłem i pozostałą łyżką oleju.
Posypać solą i pieprzem. Ułóż kurczaka, skórki do góry, na płytkiej patelni do pieczenia i piecz 20 minut.
Przenieść czosnek do małej miseczki wraz z 1 łyżką oleju czosnkowego i zacieru widelcem.
Rozłóż puree czosnkowe na skórze pieczonego kurczaka, a następnie powrót kurczaka do piekarnika i pieczenia, aż tylko gotowane przez i skóra jest chrupiąca, o 5 protokół.
* Ząbki czosnku można gotować 1 tydzień wcześniej i przechowywać w oleju, przykryć i schłodzić.* Resztki oleju czosnkowego utrzymuje, przykryte i schłodzone, 1 tydzień.