Kurczak pieczony z cytryną i estragonem
Pieczony kurczak z cytryną i estragonem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 50g białka, oraz 45 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pieczonego kurczaka, sól, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z cytryną i masłem estragonowym, Musztardowo-estragonowy Kurczak pieczony z makaronem jajecznym, oraz Pieczony kurczak z winogronami, kasztanami i masłem estragonowym.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Kurczaka natrzeć estragonem, solą i pieprzem.
Umieść cytrynę w jamie ciała. Zabezpieczyć cytrynę w jamie szaszłykami lub drewnianymi kostkami.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 75-90 minut lub do momentu, gdy termometr mięsny zarejestruje 18
Wyjąć kurczaka z piekarnika; przykryć folią i odstawić 10 minut. Odrzuć skórę i cytrynę.