Kurczak pieczony z cytryną i czosnkiem
Kurczak pieczony z cytryną i czosnkiem jest bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1292 kalorii, 81g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 132 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, pieprzu, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kurczak pieczony z cytryną i czosnkiem, Kurczak pieczony z cytryną i czosnkiem, oraz Pieczony kurczak z czosnkiem, cytryną i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Usunąć podroby z kurczaka. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz.
Usuń nadmiar tłuszczu i resztki pinfeathers i poklepać Na zewnątrz do sucha.
Kurczaka ułożyć na dużej patelni. Obficie sól i pieprz wnętrze kurczaka. Studzić jamę tymiankiem, rezerwując tyle tymianku, aby udekorować danie z kurczaka, 1 cytrynę, połówkę i 2 połówki czosnku.
Na Zewnątrz kurczaka posmarować masłem i ponownie posypać solą i pieprzem. Zwiąż nogi sznurkiem kuchennym i włóż końcówki skrzydeł pod ciało kurczaka.
2 cytryny pokroić w ćwiartki i rozrzucić ćwiartki i pozostały czosnek wokół kurczaka.
Kłaść plastry boczku na kurczaku, aby pokryć.
Piecz kurczaka przez 1 godzinę.
Z wierzchu kurczaka wyjąć plastry boczku i odstawić. Kontynuuj pieczenie kurczaka przez dodatkowe 1/2 godziny lub do momentu, gdy soki będą czyste, gdy przeciądziesz między nogą a udem.
Wyjąć na talerz i przykryć folią aluminiową podczas przygotowywania sosu.
Usuń wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu z dna patelni.
Dodać wino i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, lub aż zmniejszy się o połowę.
Kurczaka pokroić na półmisku.
Półmisek kurczaka udekorować plastrami boczku, pieczonym czosnkiem, tymiankiem i 1 cytryną, pokrojoną w plasterki.