Kurczak pieczony wolno z domowym sosem

Kurczak pieczony wolno z domowym sosem
Wolno pieczony kurczak z domowym sosem to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 125 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bulion z kurczaka, mąkę, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Powolna pieczeń garnkowa z najlepszym sosem, Powolna pieczeń garnkowa z sosem, oraz Wolno gotująca Bawarska pieczeń wołowa z sosem.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 160C / 140C / gas 3 i włożyć kurczaka do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Masło umieścić w małej misce i dodać zioła i dużo przypraw. Zetrzyj skórkę z cytryny i rozgnieć wszystko razem z masłem za pomocą widelca. Natrzyj to na piersi kurczaka, nogi i skrzydła, a następnie wepchnij całą startą cytrynę do dużej jamy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Połowę wywaru wlać do puszki. Użyj dużego arkusza folii aluminiowej (lub kilku mniejszych kawałków), aby przykryć kurczaka i zgnieść folię wzdłuż krawędzi puszki, aby całość była uszczelniona. Włóż do piekarnika i ustaw timer na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Ostrożnie wyjmij folię z kurczaka, zwiększ piekarnik do 220C / 200C / gas 7 i włóż kurczaka z powrotem na kolejne 30 minut. Jeśli robisz chrupiące pieczone ziemniaki (patrz "dobrze pasuje"), włóż je teraz, pod kurczakiem. Po 30 minutach wyjąć kurczaka z piekarnika i unieść na talerz (przenieść ziemniaki do góry). Dokładnie przykryć kurczaka folią i odstawić podczas tworzenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Do dzbanka wrzucić soki z kurczaka i wywar z puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Umieść puszkę na średnim ogniu na płycie kuchennej i użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać mąkę i Marmite, jeśli używasz, z odrobiną soków, aby uzyskać pastę. Jeśli chcesz, łyżkę tłuszczu z wierzchu soków z kurczaka w dzbanku, a następnie stopniowo mieszać to w puszce, aby uzyskać gładki SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
MarmiteMarmite
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodaj tyle reszty bulionu, ile potrzebujesz, aby zrobić dobry sos, a następnie podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn