Kurczak Pieczony W Soli
Kurczak pieczony w soli to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skórki mandarynki, shaoxing, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony w soli KURCZAK (盐焗鸡), Jak gotować: Chiński pieczony w soli kurczak, oraz Cały kurczak pieczony w cieście solnym z tymiankiem.
Instrukcje
Połączyć 2 1/2 szklanki wrzącej wody i mandarynki skórki w misce; przykryć i odstawić 30 protokół.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując płyn.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wcierać 1 łyżkę soli pod skórę; odstawić 5 minut. Kurczaka opłukać pod zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść kurczaka na stojaku na patelni do pieczenia; odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Przenieś kurczaka na powierzchnię roboczą.
Połączyć pozostałe 2 1/2 łyżeczki soli, szalotki, imbir, wino, sos sojowy, olej, i miód w małej misce. Rub 3 łyżki mieszanki szalotki wewnątrz jamy kurczaka.
Umieścić cebulę i skórkę mandarynki wewnątrz jamy. Pozostałą mieszankę szalotki wcierać pod spulchnioną skórę.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Wlać reserved Tangerine moczenie płyn do płytkiej patelni; umieścić stojak na patelni.
Piec w temperaturze 425 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr mięsny zarejestruje 165, a skóra zmieni kolor na ciemnobrązowy.
Odstawić na 15 minut. Odrzuć skórę i pokroić.