Kurczak pieczony na patelni z brukselką cytrynowo-czosnkową i ziemniakami
Kurczak pieczony na patelni z brukselką cytrynowo-czosnkową i ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mielony pieprz, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Włoska Patelnia Przyprawiona Pieczony Czosnek Brukselka, Patelnia pieczona brukselka z boczkiem, oraz Czosnek Cytrynowy Pieczony Brukselka.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, ale nadal miękkie, o 5 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Nałóż dużą patelnię do pieczenia lub żeliwną patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Ułóż plasterki cytryny w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia.
Wymieszaj pozostałe 5 łyżek oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól koszerną i czarny pieprz razem w dużej misce.
Brukselkę wrzucić do mieszanki soku z cytryny, aby pokryć; przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia łyżką szczelinową, odsączając nadmiar płynu z powrotem do miski.
Na brukselce ułożyć boczek.
Wrzucić ziemniaki w tej samej mieszanki soku z cytryny stosowane do brukselki.
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową i ułożyć wzdłuż wewnętrznej krawędzi naczynia do pieczenia.
Połówki piersi kurczaka dokładnie wymieszać z pozostałą mieszaniną cytryny.
Umieścić piersi kurczaka skórą do góry na patelni; wlać pozostałą mieszaninę soku z cytryny na kurczaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy na kości i soki będą jasne, około 60 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).