Kurczak pieczony na patelni z brukselką cytrynowo-czosnkową i ziemniakami

Kurczak pieczony na patelni z brukselką cytrynowo-czosnkową i ziemniakami
Kurczak pieczony na patelni z brukselką cytrynowo-czosnkową i ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mielony pieprz, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Włoska Patelnia Przyprawiona Pieczony Czosnek Brukselka, Patelnia pieczona brukselka z boczkiem, oraz Czosnek Cytrynowy Pieczony Brukselka.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, ale nadal miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Nałóż dużą patelnię do pieczenia lub żeliwną patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Ułóż plasterki cytryny w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wymieszaj pozostałe 5 łyżek oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól koszerną i czarny pieprz razem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Brukselkę wrzucić do mieszanki soku z cytryny, aby pokryć; przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia łyżką szczelinową, odsączając nadmiar płynu z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Na brukselce ułożyć boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
BoczekBoczek
9
Wrzucić ziemniaki w tej samej mieszanki soku z cytryny stosowane do brukselki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ZiemniakZiemniak
10
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową i ułożyć wzdłuż wewnętrznej krawędzi naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Połówki piersi kurczaka dokładnie wymieszać z pozostałą mieszaniną cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
CytrynaCytryna
12
Umieścić piersi kurczaka skórą do góry na patelni; wlać pozostałą mieszaninę soku z cytryny na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy na kości i soki będą jasne, około 60 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn