Kurczak pieczony marynowany w Szafranie, pomarańczy i czosnku z opiekaną polentą z grzybów
Pieczony kurczak marynowany w Szafranie, pomarańczy i czosnku z opiekaną polentą z dzikich grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $7.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 1788 kalorii, 104g białka, oraz 94g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pieczony kurczak w sosie z dzikich grzybów, Pieczony kurczak z grzybami i masłem czosnkowym, oraz Kurczak, grzyby i pieczony czosnek Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do marynaty: doprowadzić składniki do wrzenia w średnim rondlu i zmniejszyć do 2 filiżanek i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Umieścić kurczaka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Pędzel 1 filiżankę marynaty nad kurczakiem i wewnątrz jamy. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 8 godzin. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wyjmij kurczaka z marynaty i umieść pomarańcze, czosnek i cebulę w jamie i kratownicy. Dobrze doprawić solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
Potrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
4
Pędzel z większą ilością marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
5
Umieść kurczaka na średniej patelni i piecz w piekarniku przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni i kontynuuj pieczenie przez 1 do 1 1/4 godziny, fastrygując marynatą co 15 minut.
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut. Odtłuścić patelnię i umieścić naczynie do pieczenia z kroplami na 2 palnikach na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać wino i sok pomarańczowy i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę. Mieszamy masło i dodajemy szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Rozgrzać olej i masło w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodać grzyby i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
4
Dodać wino i gotować do całkowitego zmniejszenia. Doprawiamy solą i pieprzem, składamy tymianek i natkę pietruszki, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Podgrzać małą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj polentę i tosty, aż lekko złoty kolor. W dużym rondlu zagotować wodę i dodać 1 łyżkę soli. Powoli trzepać w tosty polenta, i zmniejszyć ogień do niskiej. Przełącz na drewnianą łyżkę i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zacznie odrywać się od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać grzyby, ser i doprawić solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sos żurawinowy, Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali